.::life has begin::.

+ catering +

Posted on: February 27, 2009

kelmarin sy cuti..byk urusan yg nak kena buat..kalo tunggu weekend mcm xsempat je nak buat semua..jadi sy ajak en.tunang aka mr.moto² amek cuti satu hari..

pagi² lagi dah keluar jumpa abang NMR Catering..najib nama dia..opis dia kt setiawangsa..5 minit saje dr gombak kalo ikut DUKE ye kawan²..dekat kan?oh, berbalik kpd topik kita td..sy siap ckp kt abg najib ni “abg, dulu kakak sy pun amek kt sini tau“..dgn harapan dptlah diskaun sikit .. :p sampai kt opis dia terus bincang² psl tarikh, layout dlm dewan nnt cemane semua..masa tu dah ada isu² berbangkit yg sy xterpikir pun sebelum ni..spt:mane nak letak meja buffet,theme kaler apa..theme tu mmg dah ada tp takut plak kalo semua kaler silver mcm xde seri pulak kn?jd kitorang decide utk letak sikit kaler pink..then, bincang menu pulak..dlm fikiran sy ni ingatkan mcm semua menu pengantin mcm same je la kan?kalo nasi beriyani/nasi minyak lauknye mestilah ayam masak merah,dalca ke..yg basic² tu..tapi rupenye tidak..diorang ada bagi option selain ayam merah..iaitu ayam berempah..abg najib bgtau yg ayam berempah tu akan di goreng mase tu jugak..maknanye, guests akan makan ayam tu panas²..fuh!!teliur sekejap sy dgr..tapi risikonye ialah orang akan mkn byk ayam tu pastu x cukup pulak nnt..huhuhu..jadi sekarang saya dah berbelah bahagi antara ayam masak merah dan juge ayam goreng berempah..

anyho,keputusan terletak di tgn mak ayah kami.. 😀 saya yg menurut perintah

 p/s: sy dah tgk UPIN & IPIN..sgt best..nnt sy review ok..oh, sy ada hutang mr.moto² sesuatu..nnt sy buat ok.. 🙂

Advertisements

13 Responses to "+ catering +"

oh. ni lah yg konon2 ambik cuti nak pi catering. heee

i vote for ayam berempah! *terlior jugak

i dulu menu ayam golek. lagi terlior je atas pelamin tengok ayam brgolek2. dah aa pengantin xleh mkn byk2. huu

hahaha..xeea..xbaik tau..tp at least gi gak catering tu..pastu br tgk upin ipin..akhirnyee~..

haha same here! saya yg menurut perintah ayam berempah 😛

tp kalau ikut perut kite… nk ayam merah lalalaa

fizz,

itulah psl..mak kite dah ckp td..ayam merah je la senang..mmg kene turut perintah la ni..

hi..ok tak NMR tu?saye pun tgh sibuk food testing sana sini still blum finalize..ade website tak?tq

diah,

oh…sgt sedap NMR tu..nasi die mmg sedap..tp u better go for food testing dulu dear..website xde..but i have en.najib’s hp and office num..off:03-4106 7815 hp:012-251 0599..selamat mengetest!!

fie wat majlis di dewan mana? ooo semua menu yg di sebut tu sedap2 🙂

nak kawen sgt benda nak kena buat
sgt penat kan
nk amik wedding planner tak cukup kemampuan lak
maka..sendiri buat la

*rasa nak buat pre-wed lah*

nurul:buat kt dewan perdana tp bkn felda punye tau tp dewan komuniti sentul perdana..hehe..

dayu:btol..btol..btol..bajet.. 🙂 ..buat lah pre-wed dayu..ms ni lah nk prektis dpn camera..hehe

haa.. ayam berempah mmg sedap.. faten pun sukee.. tapi, ayam merah pun sedap jugak kan..yg penting, sempurna.. 🙂

p/s: upin & ipin mmg besh! v

Come visit my blog. 🙂

hi wardah!for catering kan, kite soh org catering tu tukar half of the dalca to ayam goreng berempah..hehe..sbb x ramai kot orang yg suke makan dalca. 🙂

haaa..btol la intan..nk try pujuk abg catering tu bole ke camtu..hehe..thanx for droping by dear..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

When is my wedding
Wedding Ticker from WhenIsMyWedding.com

.::MNR Wedding Photography::.

%d bloggers like this: