.::life has begin::.

buku kecil:semua bakal pengantin harus ada satu

Posted on: April 1, 2009

taraaaa…..

img_4698

selalunya cerita pasal persediaan kawen ni mesti melibatkan persediaan zahir atau sesuatu  yang nampak kan?tapi hari ni terasa seperti nak kongsi sesuatu dengan semua bakal pengantin..saya beli buku ni masa Ustaz Asri Rabbani datang pejabat saya untuk ceramah sempena Maulidur Rasul minggu lepas..ringkasnya, buku ni adalah kompilasi *betul ke kompilasi..belasah* do’a-do’a buat bakal pengantin..

tengok tajuk dia..Do’a Menjadi Pengantin Baru Setiap Hari..setiap hari tau..bukan sehari dua selepas bernikah sahaja..hebat kan?selain daripada do’a, ada juga nasihat, tips dan panduan buat kita2 bakal pengantin ni..salah satu daripadanya ialah Panduan tentang KEPENTINGAN BERSIKAP ROMANTIK..hehe..sgt suka..

jadi wahai bakal pengantin wanita sekalian..harus beli satu dan jangan lupa bagi bakal pengantin lelaki anda untuk membacanya sekali..saya sudah pun mms kepada mr.moto2 dengan ucapan..”awak..kena baca buku ni ok”..

ini salah satu quote dlm buku itu;

“dengan mempamerkan romantik, secara tidak langsung kita akan mewarnai kehidupan kita. hidup akan lebih bermakna dan membahagiakan. hidup akan lebih ceria dan kita tidak akan berasa bosan” 

romantis sungguh terasa..

p.s:  kepada mr.moto2 adakah anda romantik? :p

Advertisements

8 Responses to "buku kecil:semua bakal pengantin harus ada satu"

ouh wow..bermula dari skrg, kite hndklah mengcheck out buku2 yg mmberi manfaat kpd alam baru kite ini…hik..

anil..harusss!!hehe..

fie…cari buku tajuk aku terima nikahnya. sgt best

nurul..yg saifulislam penulisnya kan?baiklah..harus ke kedai buku ni..tq nurul..

Harus kena dapatkan buku ni..tq for info!

haruss ija!!

wajib salam peluk cium tiap kali nak pergi dan pulang dari kerja. tu perkara asas romantik yg sy belajar drp Mak dan Abah sy.

all the best! 🙂

terima kasih xeea..saya akan cuba buat selalu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

When is my wedding
Wedding Ticker from WhenIsMyWedding.com

.::MNR Wedding Photography::.

%d bloggers like this: