.::life has begin::.

bila dah makin dekat..

Posted on: May 4, 2009

jarang² dapat masa mcm ni nak update blog perkahwinan ni..rase mcm tak aci je..asyik baca bloh org lain yg berinfomatif, tapi blog sendiri..huh, toksah cakaplah..walhalnye banyak benda nak share dengan semua..tapi masa dan keadaan yg agak huru-hara tidak mengizinkan..masih lagi dalam mood ‘study’..study ke?macam tak je..huhu..exam belum habis lagi..selagi belum habis exam ni kepala ni berserabut lagi..mana nak pikir hal kawen, mane nak pikir nak naikkan CGPA supaya tak kena tendang.. :p

pengalaman nak tempah baju nikah mmg agak mengerikan..ngeri tak kalo sampai bergaduh pastu kena pujuk balik akak tailor tu sbb takut dia buat baju nikah kite tak cantik?!!ngeri kan?itulah situasinya..kerana salah faham dia marah² kt saya..sorry kak, saya mungkin nampak lemah di luar..tapi kalau akak cakap macam dah tiada hari esok bagimu lagi dalam telefon sampai tak bagi saya peluang bercakap..akak pikir saya tak marah ke??ops, maaf..emosi di situ..tapi sekarang dah setel..cuma bila saya sms tanya harga dia tak balas²..janji siap 15hb ni..inilah bahananye kalau tempah kt org yg kunun²nya kenalan rapat family..haihss~

semalam operasi mencuci rumah telah berjaya..itu pun setelah meng import pemain tambahan dari gombak..kekeke..bakal abah n mak mentua saya la tu..dorang siap cakap..”ni kalo korang buat 2 orang je mau sampai ke malam mencuci ni”..hehehe..tau je mereka..kemudian petang nya pergi cari lampu dan kipas pula..tempat tujuan ialah deretan kedai² lampu di depan Giant Batu Caves..ada 2, 3 kedai di situ..nasihat saya, sila buat survey dulu sebelum terus nak beli walaupun ia nya sgt menggiurkan..1st kedai yang saya masuk tu ok lah..dia boleh bagi murah..400 boleh jadik sampai 150 mcm tu..cantik sgt lampu tu..then, kitorang ke kedai no. 2..kedai tu nampak agak serabut..masuk² je nampak lampu yg saya suka..”bang, ni berapa?..”ni?..hmm saya bagi 90 la..” …saya pandang dia pastu belek balik tag kt lampu tu..biar betul abang ni..sini tulis 400..”saya bg diskaun la..ini last piece ni“..saya apa lagi..”ok amek yang ni utk hall“..tanpa ragu² lagi…hahaha..saya bukan nak promosi kedai tu tapi abang tu bagus la..dia layan customer mmg tip-top..nama kedai dia ialah..Light zone gallery..

*kakak saya bising..suruh bagi program majlis nnt cepat²..maklumlah dia bakal pengacara majlis saya..pagi² dah email..”lagi SEBULAN je ooii”..gabra agaknya tengok adik dia rileks saje..

*en.tunang berada di masjid wilayah..dengan harapan dpt jupe ustaz yang uruskan hal nikah..tapi malangnya, ustaz berkursus..lame ke kursus ye ustaz?huhuhu..

*cuba teka..projek beg kain songket mak saya jadi ke tak?..hahaha..kemudian la update ni..

Advertisements

5 Responses to "bila dah makin dekat.."

wardah…uish…kakak tailor tu kuat merajok ke?ihik…

eh..tarikh kite lbh kurg sama ke… ngeri kan…sebulan je lg…

anil..akak tu ada masalah peribadi kot..hehe..yelah anil, rasenye gap kita seminggu je..gud luck to u ok..

saya pun ada prob jugak masa buat baju nikah. huhu, ngeri kan. tp baju saya dah siap, alhamdulillah. lg sebulan jer, good luck dear.

reena..itulah psl..saya menunggu je sampai Jumaat ni..kalo dia tak reply or call jugak.harus saya serangg dia..haha

ingin mendapatkan khidmat videographer professional utk hari bahagia anda? pakej yg menarik dan berpatutan. lawati la…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

When is my wedding
Wedding Ticker from WhenIsMyWedding.com

.::MNR Wedding Photography::.

%d bloggers like this: